Envínate (מתורגם כ"הצטייד ביין") הוא פרי יצירה של ארבעה חברים-ייננים: רוברטו סנטנה, אלפונסו טורנטה, לורה ראמוס וחוסה מרטינס. הם החלו את דרכם המשותפת בשנת 2005, לפרויקט המתמקד באיים הקנריים, אך הם "פלשו" גם לריביירה סאקרה ולדרום ספרד.
המטרה הקולקטיבית שלהם היא לייצר יינות טהורים ואותנטיים המבטאים את הטרוארים של כל חלקה, כרם ואזור בצורה ברורה ותמציתית. "המפרט הטכני" מעיד על מחוייבות שלמה לעשייה ולמסורת: ללא שימוש בכימיקלים בכרמים, בציר ידני, דריכה ברגליים על הענבים, תסיסה אך ורק עם שמרי בר בשיעור משתנה של אשכולות ענבים שלמים. היינות מתבגרים בחביות ישנות ובבטון, וגופרית מתווספת רק בביקבוק, גם אז רק במידת הצורך. התוצאות הן כמה מהיינות המרגשים והכנים ביותר המיוצרים בספרד כיום.
בוודאי מהמבוקשים שבהם.
Táganan – הוא השם המקומי הישן לאזור הכרמים שנמצא בצד הצפון מזרחי של טנריף. באזור זה נטועים כרמים "פראיים" על סלע וולקני ראשוני, תלויים מצוקים הנמצאים ממש מעל האוקיינוס האטלנטי. הכרמים עתיקים מאוד והם נטועים בתערובת של זני ענבים מקומיים רבים ושונים. בשל השטח הקשוח והקשה, כל החקלאות צריכה להיעשות בעבודת יד, והבציר מתבצע לרוב בעזרת בעלי חיים על מנת שניתן יהיה לשנע את הענבים.
Taganan Blanco עשוי מזני ענבים לבנים רבים ושונים שמקורם באיים הקנריים, חלקם לא מזוהים, אך כוללים את Listan Blanco, Albillo Criollo, Marmajuelo, Gual ומלבסיה. הכרמים בוגרים מאוד ונטועים בגובה של בין 75-300 מטר ממש על האוקיינוס האטלנטי, גידול הגפנים באזור טגאנאן בטנריף הוא מסורתי מאוד: הגפנים גדלות ללא הדלייה, הנוף פראי אך היינות מרוסנים ואלגנטיים להפליא.
Taganan Tinto עשוי מזני ענבים אדומים רבים ושונים שמקורם באיים הקנריים, חלקם לא מזוהים, אך כוללים את Listan Negro, Listan Gaucho, Malvasia Negro.
החלקות ותיקות מאוד ונטועות בגובה של בין 75-300 מטר, והיין מתבגר בחביות של 225 ו-500 ליטר במשך כ-8 חודשים.
Táganan Margalagua הוא גולת הכותרת של האזור, חלקה זעירה שמפיקה יין אייקוני שזוכה קבוע לציונים מושלמים משלל מבקרי יין. הכמות בהתאם, מינורית.
סנטיאגו דל טיידה הוא תת איזור בטנריף שנחשב יוצא דופן בזכות הקרקעות הגעשיות הצעירות שבו, הגובה הרב (עד 1000 מטרים), שיפועי הצוקים התלולים וקרינת השמש העזה.
Benje Blanco עשוי גם הוא מענבי ליסטאן בלנקו. רבע מהמיץ נשאר כשבועיים "על הקליפות" מה שמקנה ליין אופי "כתמתם" וארומטי.
Benje Tinto נולד בגובה של 1,000 מטר, חלקות שכולן בתת האזור סנטיאגו. ההשרייה ארוכה יחסית והיין מבוקבק ללא סינון, לטעמנו זו גרסה מעט יותר "פאנקית" ופראית של טאגאנאן המלוטש.
Valle de la Orotava היה אחד המקומות הראשונים שנשתלו בגפנים בטנריף. מקורר על ידי רוחות אטלנטיות ומוצל על ידי ערפל בגובה רב יותר, הוא נטוע גפנים עתיקות בשיטת קורדון טרנזדו ההיסטורית.
פאלו בלנקו מקורו מכרם 1.5 דונם של קורדון טרנזדו בן מאה של Listan Blanco בגובה 600 מטר, ונקרא על שם האזור שבו הוא נטוע. הענבים נבצרים ידנית ומותססים ללא תסיסה מלולקטית, ואז מתיישנים כשנה בשני פודרים בנפח 2500 ליטר. הביקבוק הוא ללא הצללה או סינון. רעננות אינסופית וחיזור קליל הם סימן ההיכר של היין.
Palo Blanco Parcela Las Molinas הוא יין מחלקה ספציפית המיוצר מגפני Listán Blanco בכרם Los Realejos שנכנס בעבר לבלנד עבור פאלו בלנקו. כמו המרגלגואה האדום, זה יוניקורן לבן שזוכה לציונים ולביקורות מושלמות.
מיגן מקורו בשתי חלקות בוגרות מאוד הנטועות בשיטת "קורדון טרנזדו". 60% ליסטן נגרו מגיעים מחלקת לה-הבנרה על חול וולקני בגובה הגבוה ביותר (600 מ') באזור ותוססים באשכולות שלמים, 40% מגיעים מחלקת סן אנטוניו הבוגרת יותר, נמוכה יותר על המדרון (350 מ') ועם יותר חימר (15% אשכולות שלמים). הביקבוק הוא ללא הצללה או סינון.
מיגן לה סנטה מורכב מליסטן נגרו ומעט ליסטן בלנקו, משלוש חלקות בנות מאה ויותר בעלות מפנה צפוני. חלק קטן תוסס קרבונית וכמחצית באשכולות שלמים. פראי יותר ממיגן ה"רגיל", ומעט מעט גופרית עלולה לתסכל את טהרני ה"טבעי", ועדיין – יין של טרואר ואופי, והמון טעם.
מאזור ריביירה סאקרה מגיע Lousas Viña de Aldea. "אלדה" פירושו "כפר", לפיכך זהו "יין הכפר" של אנבינאטה באזור, המופק משילוב של חלקות בנות 60 שנה לפחות. 90-95% מנסיה עם זנים אחרים שנשתלו במשותף. פרשנות מלוטשת למנסיה משובח.
אחרון חביב וראשון באופי ובמכירות – Albahra (בקסטיליאנית "ים קטן"), יין אדום שנקרא על שם אזור הכרמים באזור אלמנסה הקרוב לעיירה אלבסטה, הממוקמת בקצה הדרום מזרחי של קסטיליה-לה מנצ'ה. תערובת של 70% Garnacha Tintorera שהוא לא באמת גרנש אלא "אליקנטה בושה", זן שמשמש לעשיית צימוקים על פי רוב, ו-30% Moravia Agria. מזה האחרון נותרו בספרד כ-50 דונמים בלבד, והבלנד המקורי הזה נותן ביטוי של יין ים תיכוני עשיר בטעמים אך לא מכביד באלכוהול או בטאנין. טוב לחורף, נפלא לקיץ, וידידותי לכיס.