Domaine Pierre Duroche Gevrey Chambertin, Burgundy, France

"אה, תפסתם את הבחור הזה בדיוק ברגע הנכון", מחייך כל בורגונאי מבין עניין שרואה את השם בקטלוג שלנו. "הרגע" הוא בדיוק הזמן בו הרמה כבר מצויינת, אבל ההכרה הרחבה עדיין לא הגיעה, כך שהמחירים שפויים, והכמויות – בשפע יחסי.
הלוחות הטקטוניים של מבנה הבעלות שממשיכים לזוז כל העת בבורגון, יצרו את הדומיין הזה משום מקום בשנת 2007, כשפייר הצעיר לוקח את כרמי המשפחה – 80 דונם באזור ז'ברה – ומתחיל את הנסיקה המטאורית שהופכת אותו לאחד מכוכבי הכפר בפרט, ושל בורגון בכלל.

נכון, חקלאות מרושלת ויותר מדי עץ חדש הפכו את ז'ברה לכפר מושמץ מעט, אבל אנשים כמו דוז'אק ודורושה למשל, מראים איך עושים זאת נכון.
לדורושה יש אחזקות בארבע חלקות גרנד קרו (!), אחזקה גדולה להפליא בפרמייר לאבו סט ז'ק, וכמה וכמה חלקות וילאז' שמנפיקות יינות מופלאים, במחירים מאוד אפשריים.
בינתיים לפחות.

אנחנו לא נוהגים לצטט מבקרי יין, אבל לפעמים זה מתבקש.
“Pierre Duroché is arguably the best young winemaker in Burgundy”,
כותב טים אטקין בסקירת יינות 2012 של הדומיין. זה מחזיר אותנו למשפט הראשון.
כמה יין שלא ניקח מהבחור הזה, בסוף נצטער שזה לא מספיק.

שווה לדעת:

אמנם הגריוט שמברטן הוא היין בעל הציון הגבוה ביותר (כמו לה טאש),
אבל אטקין (וגם אנחנו) נמליץ בחום על ה-Lavaux St Jacques.

הדומיין בקצרה:

שטח כרמים: 82 דונם.
ייננות: תסיסה עם שמרים טבעיים, הפרדת שזרות מלאה (למעט בגריוט שמברטין),
20% עץ חדש בוילאז', (עד 50% בשאר).
כרמים עיקריים: חלקות וילאז' נפלאות, לאבו סט. ז'ק, ארבעה גרנד קרו, כולם בז'ברה.

יינות מוצעים:

Bourgogne Blanc

מינרליות וחיזור מעודן הם התוצאה של פרי ביבול נמוך שמתבגר בחביות של 600 ליטר. מקסים.

Bourgone Rouge

500 ק"ג לדונם הם יבולים של גרנד קרו, לא של אפלסיון בורגון. התוצאה – יין ברמה גבוהה מאוד, וטעים עוד יותר .

Gevrey Chambertin

בלנד מרוב חלקות הוילאז' של היקב. כמו כל יינות היקב הוא מבוקבק ללא סינון או הצללה, כמו כל יינות היקב הוא יתיישן יפה, אולם בלנד הוילאז' יהיה לרוב גם נגיש בצעירותו.

Gevrey Chambertin "Champ"

גפנים בחלקה עם מפנה דרום מזרחי וקרקע ענייה יחסית בונים יין מינרלי וקשוח יותר. לטעמי זמן עושה לו טוב.

Gevrey Chambertin "Le Clos"

כרם שצמוד ליקב, עם קרקע עשירה יחסית. הגפנים צעירות (1998) ולטעמי הוא קרו רך ונגיש יחסית, עם טעמי פרי נוכחים.

Gevrey Chambertin "Les Jeunes Rois"

גפנים בוגרות, מיקום צפוני באפלסיון – יין לשמירה וכמעט פרמייר קרו באיכויותיו.

Gevrey Chambertin "Aux Etelois"

בייבי גריוט. בייבי גרנד קרו. אין הרבה ממנו, וכך צריך להתייחס אליו: להניח לו לעשור או שניים ולהנות ברגע חגיגי.

Gevrey Chambertin 1er Lavaut St. Jacques

פרמייר שצמוד לקלו המפורסם, ובידיים של פייר מתקבל יין מהודק, מתובל, ניחוחות פרי שחור ומינרליות. לשמירה לעשור פלוס.

Gevrey Chambertin 1er Champeaux

בניגוד לאחיו הפרמייר, זה יין מגפנים צעירות יותר וטרואר נינוח יותר: ניתן ומומלץ ליישן, אבל ניתן להנות ממנו גם קודם לעשור, אחרי חידרור קל.

Charmes Chambertin Grand Cru

שארם שמברטה הוא גרנד קרו טריקי. לא כמו קלו ווז'ו הידוע (לשימצה?), אבל הרעיון דומה: שונות גדולה, הן בטרואר והן בידיים שמטפחות אותו. כל אחד יעיד בשבועה שהיצרן "שלו" הוא הכי טוב, אז נוותר על הטקס: ממוצע גיל הגפנים הוא כ-50 שנה, והיין מעודן, חלק, אלגנטי וחלק. להמתין לפחות חמש שנים (ולחדרר!) ועדיף יותר.

Latriciers Chambertin Grand Cru

מעט יין, אבל איזה יופי של יין! עידון ועוצמה הכפיפה אחת, יין שצריך זמן, אם יש מזל למצוא אחד.

Chambertin Clos de Beze Grand Cru

קלו דה בז הוא החלק ה"נשי" של כרם שמברטה. גפנים שנות מאה עושות יין עוצמתי למדי, אבל אלגנטי ומורכב ללא פשרות. מתובל, מינרלי, מציג פרי שחור מדויק – חוויה של בורגון גדול.

הכניסה לאתר מגיל 18+

אשרו את גילכם להמשך גלישה באתר