Cota 45, Sanlucar de Barrameda,Jerez, Spain

בביקור אחד במדריד התאהבתי בשרי. בביקור אחד במחוז הייצור של השרי, התאהבתי בעבודה של רמירו איבנז (Ramiro Ibáñez), ובאדם עצמו. מעיין שופע של ידע ותשוקה לכל מה שיש לאזור להציע, להיסטוריה שלו, לטרוארים השונים, ובעיקר – לעשייה מאוד לא שיגרתית, מקורית ומרתקת.

רמירו שייך לדור החדש, התוסס והאנרגטי של יינני ספרד: צעירים שלמדו לימודים פורמליים, הסתובבו וראו עולם, וחזרו הביתה, איש איש לחלקת אלוהים הקטנה שלו, כדי ליישם חזון מדויק ומלא תשוקה. יקב קוטה 45 נוסד בשנת 2015, במבנה ששימש כסדנת שיפוץ לסירות דיג (45 מתייחס לגובה הכרמים הראשונים שרכש רמירו). עיקר העשייה שלו ושל מריה אשתו מתמקד ביינות בעלי "אופי של שרי", אבל שאינם "שרי". הם עוברים תהליכים דומים ליינות המפורסמים של חרז, אבל ללא החיזוק האלכוהולי בסיום התהליך. התוצאה היא יינות שולחניים בעלי פרופיל ארומטי ואסתטי מאוד מובחן, דומה ושונה משרי, ובעיקר מאוד שתי ונגיש.

שלושה סגנונות ייצור עיקריים יש ביקב, כמעט כמו בעולם השרי. תוויות UBE יציעו יינות שעברו תהליך של יישון ביולוגי תחת שמר הפלור, סדרת AGOSTADO מציגה יינות שעברו חימצון טבעי, וסדרת PANDORGA מציעה יינות מתוקים, כמיטב המסורת האזורית. אנחנו מביאים את מה שאפשר, כי אילו יינות שאף פעם אין מספיק מהם, גם לאור היקפי הייצור הקטנים וגם לאור הטעם הבלתי מתפשר אבל הכל כך סינגולרי בעולם היין.

יינות היקב:

UBE Miraflores
פלומינו בלנקו, הזן המסורתי של סנלוקאר, שמגיע מחמש חלקות באזור מיראפלורס. מיץ מגפנים בוגרות, כמעט בנות מאה, עובר תסיסה ויישון קצר תחת שמר הפלור, כשנה סה"כ עד לביקבוק. התוצאה היא יין מאוד ארומטי, בעל מליחות בוטה ורעננות אינסופית, שזועק להגיש לצידו פירות ים, דגים בכל צורת הכנה, או סתם חברה נעימה לבקבוק שתמיד יסתיים מהר מדי.

UBE Paganilla
100% פלומינו משתי חלקות , אחת מהן נתנה את שמה ליין. יותר מרוכז מהמירפלורס, ויותר מורכב. כמות קטנה מאוד.

Agostado Cortado
היין עשוי מפלומינו עם עוד שני זנים שכמעט ונכחדו מהאיזור ובכלל. סחיטה באשכולות שלמים, ולאחריה תסיסה והתבגרות בחביות של 500 ליטר למשך יותר משנתיים, חלק מהזמן תחת שמר הפלור האופייני לאזור. הזמן הארוך תורם את שלו לתהליך חימצון, והתוצאה מזכירה את היינות המסתוריים בסגנון פאלו קורטדו – ארומות וטעמים שמערבבים את הטוב בכל עולמות השרי, אבל ללא חיזוק אלכוהולי. יין משוגע ומשגע.

Pandorga
100% פדרו חימנז, ענבים שיובשו תחת שמש הסתיו לפני התסיסה, תוך שימור החמיצות הטבעית. אחד מיינות הקינוח הלגיטימיים והמענגים ביותר שטעמנו מספרד ובכלל.

 

הכניסה לאתר מגיל 18+

אשרו את גילכם להמשך גלישה באתר